Youseum Amsterdam // Instagram Museum // Your Little Black Guide


Alweer een ‘Instagram-museum’ in Amsterdam? YEP! En ze zijn al een tijdje open. Youseum Amsterdam is dan wel een Instagram museum, maar het is anders dan alle anderen die je al kent. Hier gaat het namelijk helemaal over YOU (jij dus!) en phrase je uitgedaagd om kritisch na te denken over jezelf als middelpunt op social media. Een uur lang wandel je door 30 verschillende installaties en ben je het kunstwerk, de artiest en de criticus.

Boek tickets

Volg @yourlbb op Instagram


This error message is simply seen to WordPress admins

There was an issue together with your Instagram Feed.

dit is Youseum Amsterdam in een notendop

Op de web site van het museum vragen ze je om een foto van jezelf te uploaden. Hierdoor speel je tijdens een bezoek aan het Youseum de hoofdrol in het museum in een interactieve museum-tour. Op deze manier willen ze dat je goed gaat nadenken over jouw social-media feed en de rol hiervan. Loop door een infinity-room waar je oneindig keer jezelf ziet, de beste Instagrammble selfie expertise die je ooit hebt gehad (wij bezochten onder andere die in Singapore en MOCO en die zijn ook echt zooo gaaf!).

Magnificence with a message
Ook wordt er in Youseum Amsterdam goed stilgestaan bij maatschappelijke thema’s die worden uitgelicht in een speciale ruimte. Denk hierbij aan onderwerpen zoals feminisme, plastic waste en LGBTQ+. Iedereen probeert tegenwoordig het perfecte plaatje te schetsen voor de likes, maar is dat wel zo belangrijk of moeten we meer stilstaan bij wat er om ons heen gebeurt in ons offline leven? Iedere dag open. Kaartjes koop je by way of hun web site!

Zoek tickets

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog suggestions voor leuke hotspots die binnenkort de deuren openen of internet open zijn? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!